Video consult zorgt dat u zich thuis voelt bij FIT Krommenie

We maken ook gebruik van video consult (beveiligd video bellen). Hierdoor kunnen we, terwijl u thuis of op uw werk bent, op afstand uw gezondheidsprobleem bespreken en inventariseren. Maar ook de opgeven oefeningen en instructies controleren en eventueel aanpassen. Wij maken al gebruik van telefonische consult en huiswerkoefeningen met filmpjes.
Op dit moment van de Corona Covid 19 pandemie is het begrijpelijk dat mensen uit voorzorg thuis blijven. Omdat ze kwetsbaar zijn is het ook niet mogelijk om ze aan huis te behandelen. Dan is video consult nu een mooie oplossing om elkaar op veilige afstand te zien en te spreken.

Hoe werk een video consult? 

Wat u nodig heeft is een computer met camera en microfoon of makkelijker een tablet of smartphone. U krijgt van ons een uitnodiging om op een bepaald tijdstip in te loggen.  Het gaat op zich betrekkelijk makkelijk en leid zich vanzelf.

Als belangrijkste voordeel zien mensen dat een videoconsult in plaats van een fysiek consult energie bespaart. Zeker voor chronische patiënten met regelmatige afspraken kan dit een groot voordeel zijn. Dit blijk uit een onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland in samenwerking met Amsterdam UMC. Ook vinden ze het fijn om de wachtkamer te vermijden. Daarnaast zijn minder afhankelijk zijn van anderen en worden reistijd en –kosten te besparen. Maar er zijn ook patiënten die liever een fysiek consult willen. Dit omdat zij het persoonlijke contact missen tijdens een videoconsult. De non-verbale communicatie, het zien van eventuele afwijkingen en liplezen zijn juist fijn aan fysiek contact.

Wilt u gebruik maken van video consult dan kunt u met ons contact opnemen voor ons te bellen op 075-6210702 of te mailen fysiotherapie@fitkrommenie.nl