Fysiotherapie FIT Krommenie Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie bij blessures

Sportfysiotherapie richt zich niet alleen op het bestrijden van de lichamelijke klachten. Maar vooral op het weer op een verantwoorde manier kunnen sporten. We begeleiden de sporters tijdens hun training- en wedstrijdperiodes. Hierdoor wordt voorkomen dat bepaalde blessures ontstaan of telkens opnieuw de kop opsteken. Het doel is u op een verantwoorde wijze terugbrengen op uw oude sportniveau. Daar draait het om bij sportblessures! Overleg is er met sportartsen en andere medische specialisten in de directe omgeving. Dit leidt tot een optimale behandeling en begeleiding van de revaliderende sporter. Een persoonlijk behandelprogramma wordt voor u gemaakt. Hierin staat het herstel van de blessure en de oefentherapie centraal. Voor deze sportfysiotherape gebruiken we ook de moderne trainingsapparatuur. Daarnaast maken we ook gebruik van echografie en EMG

 

Een voorbeeld.
U bent aan het hardlopen en opeens schiet het in het bovenbeen!  Bij een hamstring blessure is één van deze drie spieren aangedaan. Een scheuring of verrekking is de meeste voorkomende oorzaak. Dit kunnen we zien op een echo. 
Er zijn twee vormen hamstringblessures: een acute vorm en langdurige vorm. Waarbij acute klachten de meest voorkomende is.

Acute hamstringblessure

Bij acute klachten is er duidelijk aan te wijzen waar de pijnlijk plek zit. Namelijk aan de achterkant van het bovenbeen. Dit als gevolg van een plotselinge krachtstoename of versnelling.  Het gebeurt regelmatig bij sporten zoals: voetbal, springsporten, racketsporten en bij atletiek. Sommige mensen  hebben langer last van de hamstrings. Die klachten worden soms niet goed begrepen.  

Langdurige hamstringblessure

De klachten die langer aanwezig zijn, zijn lastiger te bepalen dan acute klachten. Vaak is het een vage pijn die er langzaam in is geslopen. Die pijn zit meestal rond de bil en de achterkant van het bovenbeen en  trekt soms door tot aan de knie. De pijn kan gevoeld worden tijdens het buigen van de knie, rekken van de spier en tijdens of na het hardlopen.
Deze pijn is in de beginfase moeilijk aan te wijzen. Het word meestal veroorzaakt door langere tijd herhalen van een (loop) beweging. Hierbij moet men denken aan sporten zoals hardlopen, voetballen of fietsen.
Zij  zullen baat hebben bij het versterken van de core-stability.

Behandelplan

U zal samen met de sportfysiotherapeut een behandelplan maken. In de behandelkamer kan er gewerkt worden aan het opheffen van verklevingen, verminderen van de spierspanning en rekken van de spieren. Maar er zal ook  in de zaal met krachttraining worden getraind. Met als einddoel om u zo naar uw oude (wedstrijd)niveau te krijgen.

Voor vragen of meer informatie over sportfysiotherapie kunt u terecht bij onze specialisten: Arjen van Vuure en Evelien de Groot.

Sportfysiotherapie Krommenie? Maak een afspraak bij FIT Krommenie.