Knieklachten behandelt door knie specialist Fysiotherapie FIT Krommenie 

Sportblessure aan de knie

Wanneer u last heeft van een blessure aan u knie, dan is een goede diagnose een eerste vereiste. Daarom besteden de fysiotherapeuten bij FIT extra aandacht aan het in kaart brengen van de klacht en de oorzaak. Hiervoor maken we gebruik van elkaars expertise en maken we eventueel een echo. Komen wij er niet uit, zorgen wij ervoor dat u binnen ons netwerk terechtkomt voor de juiste behandeling. Wij werken o.a. samen met het orthopedisch sportspreekuur van het Zaans Medisch Centrum en de Sportartsengroep .

Meer informatie over fysiotherapie bij sporters kunt u vinden op de pagina therapie mogelijkheden

Hieronder vind u in het kort informatie over de meest voorkomende problemen van de knie die wij vaak zien in onze praktijk. Meer informatie over andere knieklachten kunt u vinden op op onze website bij aandoeningen op alfabet Heeft u nog vragen of meer informatie nodig? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoon 075-621070 of mail naar ons.

Klachten van uw knieschijf (RPCP/PFPS) 

Een heel vervelende klacht die bij meer van 20% van de bevolking voorkomt. Bij Fysiotherapie FIT Krommenie zijn we gespecialiseerd in het behandelen van hardnekkige knieschijf problemen met behulp van de McConnell methodiek. Arjen van Vuure is jaren lang “McConnell instructeur” geweest en heeft vele fysiotherapeuten in binnen- en buitenland opgeleid in deze behandelmethode. Lees voor meer informatie de folder pijnklachten van de knieschijf.

Herstel na een knie operatie

Na een knieoperatie is beweging onmisbaar om de beweeglijkheid weer te herstellen. Bij ons voert u oefeningen uit onder deskundige begeleiding. Zo weet u zeker dat u voldoende oefent, maar ook weer niet te veel. We hebben per type operatie een protocol ontwikkeld waar precies instaat wat de beste behandeling voor u is om uw doel te kunnen bereiken. De kniefysiotherapeuten bij FIT Krommenie werken volgens deze protocollen. Meer informatie kunt u lezen in de Folder na een kijkoperatie van uw knie.

Voorste kruisband plastiek

Een voorste kruisband plastiek – waarbij de voorste kruisband in de knie wordt hersteld – is een ingrijpende operatie. Een op uw mogelijkheden en doelen afgestemd revalidatieprogramma is onmisbaar voor een goed herstel, maar ook om letsel met de nieuwe kruisband te voorkomen. Bij ons werken fysiotherapeuten die op dit gebied gespecialiseerd zijn. Zo werken we samen aan uw herstel, zowel binnen de praktijken met de collega’s onderling als buiten de praktijk met verschillende orthopeden.

Revalidatie na inzetten knieprothese

Na het inzetten van een knieprothese is beweging onmisbaar voor een goed herstel. We hebben binnen de praktijk een protocol ontwikkeld gebaseerd op de beste behandeling voor het revalideren met een nieuwe knie. U voert bij ons oefeningen uit onder deskundige begeleiding. De juiste oefening op het juiste moment, niet teveel maar ook niet te weinig. Zo werken we naar uw behandeldoel toe. Meer informatie over revalidatie vind u op de pagina specialisme in therapie. Ook kunt u meer informatie vinden in de Folder Total Knie Prothese.

Knieklachten? FIT Krommenie behandelt uw knieklachten! Maak een afspraakblessure