Revalideren bij fysiotherapie FIT Krommenie

Revalidatie is een medische term die letterlijk betekent “weer valide worden” na een ongeval, blessure, ziekte of medische ingreep. Bij revalidatie fysiotherapie draait het om uw herstel. Wanneer u gaat herstellen van een ongeval, blessure, ziekte of medische ingreep, dan wilt u dit doen met de best mogelijke zorg en begeleiding. Het is voor u belangrijk om zo snel als mogelijk is, weer pijnvrij en optimaal te bewegen binnen de mogelijkheden van uw gezondheid. Daarnaast streeft de revalidatie fysiotherapie er naar dat u zo snel mogelijk weer deel kan nemen in de maatschappij. Dit natuurlijk op een acceptabel niveau. Maar het gaat ook om dat u, zo goed als mogelijk is, leert om te gaan met een eventuele beperking.
Revalidatie richt zich vooral op herstel of verbetering van mogelijkheden bij mensen met blijvend of langdurig lichamelijk letsel of met een functionele beperking. 

Revalidatie na een operatie

Heeft u een operatie aan uw schouder, rug, heup, knie of enkel gehad? Ook voor postoperatieve revalidatie kunt u bij ons terecht. Om u zo goed mogelijk te laten herstellen, zorgen onze fysiotherapeuten voor een behandelplan op maat. Hierbij is uw doelstelling van de revalidatie het uitgangspunt. Onze fysiotherapeuten hebben ruime ervaring met het verzorgen van revalidatie na diverse operaties. We ondersteunen u bij het streven om uw doel te bereiken.

Voorbeelden voor postoperatieve revalidatie zijn:

  • rug na een hernia
  • schouder na een kijkoperatie, nieuwe schouder, peeshechting
  • pols na een kijkoperatie, carpal tunnel, peeshechting
  • heup na een kijkoperatie, operatie na gebroken heup of een nieuwe heup
  • knie na kijkoperatie, voorstekruisband operatie, breuken van de knie of een nieuwe knie
  • enkel na een kijkoperatie of enkelbreuken.

 

Bij FIT Krommenie werken we volgens de state of the art behandelprotocollen en hebben we korte lijnen met verschillende orthopeden in de regio. Zo kunt u er van op aan dat u de beste behandeling krijgt die bij u past. Uiteindelijk is het doel van uw revalidatie dat u weer optimaal kunt functioneren in het dagelijkse leven!

Vergoeding revalidatie therapie?

Wilt u weten of deze therapie vergoed wordt? Lees dan onze Praktijk folder of vraag het ons.

Bij FIT Krommenie kunt u terrecht voor revalidatie therapie. Maak een afspraak!