Meer bewegen (voor ouderen) tijdens het Corona- tijdperk.

Voorkomen is beter dan genezen

Hoewel wij u graag helpen met allerlei klachten van het bewegingsapparaat, is het nog belangrijker om, ook in deze periode waarin we zoveel thuis zitten, te voorkomen dat er klachten ontstaan!

Dat kan door ervoor te zorgen dat u, maar ook uw naasten, in beweging blijven. De ‘Nederlandse Norm Gezond Bewegen’ stelt dat, om een goede gezondheid te behouden, het gewenst is tenminste vijf dagen per week 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging te hebben (denk aan (door) wandelen of fietsen). Voor kinderen, jongeren en mensen met overgewicht is het gewenste aantal minuten per dag tenminste 60.

Of aan de norm wordt voldaan hangt af van de duur (totaal 30 of 60 minuten in blokjes van minimaal 10 minuten), de frequentie (minimaal vijf dagen per week) en de intensiteit (iets hogere hartslag en ademhaling). Meer dan ooit mogen we die norm gaan halen en elkaar daarop aanspreken!

En.. Actie!

Voor de hand liggen een ronde wandelen of fietsen (mits geen klachten en op 1,5e meter afstand). Dit kan ook ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat als het rustig is! Maar ook als u binnen moet blijven, zijn er tal van mogelijkheden:

Dat kan natuurlijk op allerlei momenten van de dag!

Daarbij beslist u zelf wat voor u haalbaar en veilig is. Bij twijfels of vragen kunt u ons altijd bellen (075-6210702 of mailen fysiotherapie@fitkrommenie.nl