Echogeleide Percutane Therapeutische Electrolyse (EPTE) bij FIT Krommenie

EPTE

De nieuwe behandelmethode Echogeleide Percutane Therapeutische Electrolyse (EPTE) is zeer effectief bij chronisch ontstoken pezen. Deze ontstoken pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven. Als een ontsteking langer duurt dan 3 maanden, dan nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe” en de herstelprocessen komen stil te liggen. EPTE tracht dit proces om te keren door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de ontstoken plek te herstellen.

Bij EPTE wordt onder echogeleide een dunne naald  rechtstreeks in de pijn locatie ingebracht. Dit gaat zeer nauwkeurig en u kunt op het beeldscherm meekijken hoe dit gebeurd. Wanneer de naald op zijn plek in het aangedane en pijnlijke gebied zit, wordt er stroom doorheen geleid. De hoeveelheid stroom wordt tijdens de behandeling constant aangepast voor het beste behandelresultaat.

Een behandeling met EPTE is niet pijnlijk. De naald is zeer dun (vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur) en gaat rechtstreeks in het probleemgebied. Alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor behandeld. U ervaart enkel lokaal een licht onaangenaam gevoel.

Behandel indicaties zijn onder andere langer dan 3 maanden bestaande:

  • kniepees ontsteking;
  • achillespeesontsteking;
  • tenniselleboogklachten
  • hielspoor/peesplaatklachten.

 

Wilt u snel van uw pijnklachten af? Wacht dan niet te lang en bespaar u lange fysiotherapie trajecten door een afspraak te maken voor een EPTE-behandeltraject.

Arjen van Vuure is een ervaren collega in deze  behandeling. Kijk voor meer informatie op eptenederland.nl