Fysiotherapie FIT Krommenie maakt gebruik van oppervlakte en inwendige EMG. 

Wat is EMG? 

Met behulp van EMG kunnen we de spierspanning meten van spieren die aan de oppervlakte liggen. Dit doen we door elektrodes op de huid te plakken. Daardoor kunnen we dan meten in hoeveel de spier is aangespannen. Dan kunnen we die score weer gebruiken tijdens het oefenen/trainen. We trainen dan het aanspannen van bijvoorbeeld de bovenbeenspier bij knieschijfklachten. Maar we kunnen dan ook juist het ontspannen van de monnikskapspier bijvoorbeeld bij RSI/KANS gaan trainen.

Meer informatie kunt u lezen in de folder electro myografie.

emg

MAPLe 

Dit is een EMG apparaat die specifiek gebruikt wordt bij bekkenbodemdisfuncties. U kan dan denken aan  bijvoorbeeld een overactiviteit, onderactiviteit of coördinatiestoornis van de bekkenbodem. De probe met 24 elektrodes is geschikt voor rectaal én vaginaal gebruik (dus ook voor mannen). Doordat het systeem de spieractiviteit van individuele spieren aan verschillende zijdes en dieptes in de bekkenbodem meet kan er een nauwkeurige diagnose gesteld worden.

Daarnaast kunnen de spiervezels gestimuleerd worden met elektrostimulatie en de klachten die ontstaan door een overactieve blaas worden verholpen of verminderd.

Meer informatie kunt u lezen op novuqare.com

Meer informatie kunt u vragen aan Arjen van Vuure of Marieke Kroon.