Elleboogklachten bij Fysiotherapie FIT Krommenie

Hieronder vind u in het kort informatie over de meest voorkomende klacht van de elleboog. Deze zien wij vaak in onze praktijk. Meer informatie over andere elleboog aandoeningen kunt u vinden op onze websitepagina aandoeningen-op-alfabet  Of doe de check op hier heb ik pijn Heeft u nog vragen of meer informatie nodig? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoon 075-621070 of mail naar ons.

Tennis elleboog 

De oorzaak van tenniselleboog is onbekend. Men denkt dat deze aandoening komt door overbelasting en/of beschadigingen in de gezamenlijke oorsprong van de pezen van de pols- en vingerstrekspieren. Deze irritaties zouden vooral door overbelasting van deze onderarmspieren worden veroorzaakt. Het littekenweefsel dat zich dan vormt, kan bij herhaalde belasting opnieuw beschadigd raken. Hierdoor gaat het peesweefsel in kwaliteit achteruit. Die overbelasting kan dus komen door kortdurende sterke belasting. Maar ook door langdurige éénzijdige belastingen als tennis, mountainbiken, windsurfen, bergbeklimmen, roeien, stevig handwerk, tuinieren, huishoudelijk werk, schilderen en herhaaldelijk typ werk.

Meest herkenbare klachten zijn pijn aan de buitenzijde van de elleboog. Dit voelt u bij het oppakken van objecten. Door de pijn heeft u een verminderde grijp- /knijpkracht, Het voelt in de ochtend stijf aan. Maar het kan ook stijf aanvoelen na een langere stabiele houding. Het volledig strekken van de elleboog kan beperkt en/of pijnlijk zijn.

De overbelasting van de pezen kan bij ons worden vastgesteld door echografie. Als reguliere fysiotherapie niet help dan is shockwave of EPTE nog altijd mogelijk om een van de klacht te herstellen.

Wilt u meer hierover weten lees dan de Folder tenniselleboog