Echografie

Echografie wordt in de gezondheidszorg al op veel verschillende manieren gebruikt.  We zien het bij de gynaecologie en veel organen worden bekeken door middel van een echo. Het kan een ondersteuning zijn voor ons onderzoek en de therapie.
Wij richten ons op de volgende gewrichten: pols, elleboog, schouder, enkel, knie en heup. Het is onder andere mogelijk om spieren, peesweefsel, kapsel, banden en gewrichtsspleet met het kraakbeen te beoordelen. Het is niet mogelijk om het hele gewricht van voor naar achteren door te lichten. Botbreuken, spier, peesscheuren, kalk, zwelling of een slijmbeursontsteking zijn echter goed te constateren. Het is een snelle en goedkope manier om problemen op te sporen of uit te sluiten.

Technische ontwikkelingen binnen de echografie nemen een hoge vlucht. Door de aanschaf van ons nieuwe echo apparaat hebben we nu scherper beeld waardoor we duidelijker pees- en spierblessures in beeld kunnen brengen. Was het voorheen voldoende om een pees zichtbaar te maken, nu kunnen we zelfs beoordelen in welke fase van de ontsteking de pees zich bevindt. Hiervoor gebruiken we de Power Doppler waarmee we ingroei van bloedvaten tijdens langer aanwezige peesontstekingen zichtbaar kunnen maken. Zo kunnen we u nog gerichter adviseren en behandelen.

Er zijn natuurlijk ook wel eens afwijkingen te zien die misschien niet in relatie staan met uw klacht. Of er wordt niets gevonden terwijl u wel klachten heeft. Maar dat is ook het geval bij röntgenfoto’s.
De echo’s worden gemaakt door Arjen van Vuure. Heeft u hierover nog vragen dan kunt u met hun contact opnemen. Meer informatie kunt u lezen in onze folder echografie en shockwave.