Video consult zorgt dat u zich thuis voelt bij FIT Krommenie

VideoConsult

Vanaf 18 maart 2020 kunnen we ook gebruik maken van video consult (beveiligd video bellen). Hierdoor kunnen we, terwijl u thuis of op uw werk bent, op afstand uw gezondheidsprobleem bespreken, inventariseren en de opgeven oefeningen en instructies controleren en eventueel aanpassen. Wij maken al gebruik van telefonische consult en huiswerkoefeningen met filmpjes. 

Op dit moment van de Corona Covid 19 pandemie is het begrijpelijk dat mensen uit voorzorg thuis blijven. Omdat ze kwetsbaar zijn is het ook niet mogelijk om ze aan huis te behandelen. Dan is video consult nu een mooie oplossing om elkaar op veilige afstand te zien en te spreken.

Wat u nodig heeft is een computer met camera en microfoon of makkelijker een tablet of smartphone. U krijgt via een mail van ons een uitnodiging om op een bepaald tijdstip in te loggen. In de mail  staat ook uitgelegd waar en hoe u kan inloggen. Wij gebruiken voor het inloggen met gebruikersnaam uw volledige naam met voornaam zoals die in ons systeem staat. De inlogcode staat in de betreffende mail. Het gaat opzich betrekkelijk makkelijk en leid zich vanzelf. 

 

Als belangrijkste voordeel zien mensen dat een videoconsult in plaats van een fysiek consult energie bespaart. Zeker voor chronische patiënten met regelmatige afspraken kan dit een groot voordeel zijn, aldus een onderzoek  van Patiëntenfederatie Nederland in samenwerking met Amsterdam UMC.  Ook vinden ze het fijn om de wachtkamer te vermijden, minder afhankelijk te zijn van anderen en reistijd en –kosten te besparen. Patiënten die liever een fysiek consult willen, geven als reden aan dat zij het persoonlijke contact missen tijdens een videoconsult. De non-verbale communicatie, het zien van eventuele afwijkingen en liplezen zijn juist fijn aan fysiek contact. 
Wilt u gebruik maken van video consult dan kunt u met ons contact opnemen.