Sportfysiotherapie bij Fysiotherapie FIT Krommenie?

Sportfysiotherapie bij sportblessures

De behandeling van de sportblessures richt zich niet alleen op het bestrijden van de lichamelijke klachten, maar ook en vooral op het weer op een verantwoorde manier kunnen sporten. Met de begeleiding van sporters tijdens hun training- en wedstrijdperiodes  wordt voorkomen dat bepaalde blessures ontstaan of telkens opnieuw de kop opsteken. Het doel is u op een verantwoorde wijze terugbrengen op uw oude sportniveau. Daar draait het om bij sportblessures! Overleg met sportartsen en andere medische specialisten in de directe omgeving leidt tot een optimale behandeling en begeleiding van de revaliderende sporter. Bij het opmaken van een persoonlijk behandelprogramma voor u, staat het herstel van de blessure  en de oefentherapie centraal. Voor deze sportfysiotherape gebruiken we ook de moderne trainingsapparatuur en testmogelijk

 

Hamstringblessure als voorbeeld.

U bent aan het hardlopen en opeens schiet het in het bovenbeen.. de hamstrings!De hamstrings bestaan uit 3 spieren.Bij een hamstring blessure is dus een van deze drie spieren aangedaan. Een scheuring of verrekking van de spieren is de meeste voorkomende oorzaak. Dit bevestigen wij middels een echo.

Je hebt twee vormen hamstringblessures: een acute vorm en langdurige vorm. Waarbij acute klachten de meest voorkomende is. Bij acute klachten is er duidelijke aan te wijzen waar de pijnlijk plek zit, namelijk aan de achterkant van het bovenbeen. Vaak als gevolg van een plotselinge krachtstoename of versnelling, dit gebeurt vaak bij sporten zoals: voetbal, springsporten, racketsporten en bij verschillende atletiek nummers. Mensen die langer last hebben van de hamstrings en die soms niet goed begrepen worden zullen baat hebben bij het versterken van de core-stability. De klachten die langer aanwezig zijn, zijn vaak lastiger te diagnosticeren dan acute klachten. Vaak is het een diffuse pijn die er langzaam in is geslopen, die vaak rond de bil en de achterkant van het bovenbeen zit en die soms doortrekt tot aan de knie. De pijn kan gevoeld worden tijdens het buigen (onder weerstand) van de knie, rekken en tijdens of na het hardlopen.
Deze pijn is in de begin fase moeilijk aan te wijzen, en word vaak veroorzaakt door het gedurende langere tijd herhalen van een (loop) beweging. Hierbij moet men denken aan sporten zoals hardlopen, voetballen of fietsen.
U zal samen met de sportfysiotherapeut, indien nodig, een behandelplan maken. Er zal getraind worden in de zaal met spierversterkende oefeningen om u zo naar uw oude (wedstrijd)niveau te krijgen. In de behandelkamer kan er gewerkt worden aan het opheffen van verklevingen, verminderen van de spierspanning en rekken.

Sportfysiotherapie Krommenie? Maak een afspraak bij FIT Krommenie. 

Voor vragen of meer informatie over sportfysiotherapie kunt u terrecht bij onze specialisten: Arjen van Vuure, Evelien de Groot en Tim Luijsterburg.