Deelname van Fysiotherapie FIT Krommenie aan kwaliteits schoudernetwerk Zaanstreek 

Regionaal Schoudernetwerk Zaanstreek

Onze schoudertherapeuten zijn aangesloten bij het regionaal schoudernetwerk Zaanstreek wat onderdeel uitmaakt van het landelijk schoudernetwerk.

Het Schouder Netwerk Zaanstreek bestaat uit een groep van fysiotherapeuten die zijn gespecialiseerd op het gebied van de non-operatieve en post-operatieve (na een operatie) schouderproblematiek. De deelnemers zijn de specialist op het gebied van schouderklachten en bieden patiënten de meest adequate behandeling. Drempelloos samenwerken is het uitgangspunt binnen het netwerk. Wij verwijzen daarom onderling door indien wachtlijsten ontstaan en/of maken gebruik van elkaars expertise (bijvoorbeeld echo’s maken). Hierdoor wordt de continuïteit van zorg gegarandeerd en de patiënt op korte termijn behandeld.

Het netwerk tracht dit doel onder meer te bereiken door het realiseren van een continue overdracht van kennis, vaardigheden, inzicht en attitude plaatsvindt. Via jaarlijkse mailrondes, workshops, publicaties, ontwerpen van protocollen en participatie aan onderzoek wordt de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen verder verbeterd en geüpdatet.

Voor meer informatie zie www.schoudernetwerkzaanstreek.nl of voor het landelijke netwerk www.schoudernetwerk.nl