Fysiotherapie voor neurologische aandoeningen bij  FIT Krommenie.

Neurologische aandoeningen

Een neuroloog is een arts die gespecialiseerd is in ziekten van de hersenen, de zenuwen, het ruggenmerg en de spieren van de mens. Neurologische aandoeningen die door een fysiotherapeut kunnen worden gezien zijn (naast CVA/beroerte, zie daarvoor onze andere pagina) onder andere: ziekte van Parkinson, spierziekten (als MS of (poly)neuropathie), dementie, hersentumoren, situatie na (een zware) hersenschudding of hersenvliesontsteking. 

Mogelijke klachten bij neurologische aandoeningen.

Omdat verschillende aandoeningen zijn, zijn de gevolgen vaak ook verschillend. Klachten waarmee patiënten bij ons binnen komen zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, vermoeidheid, krachtsverlies in arm/been of romp, loopstoornissen, balansstoornissen, verlies van algehele conditie, verlies van vertrouwen in het lichaam.

Hoe ziet de fysiotherapie eruit?
Hoewel dit per aandoening verschillend kan zijn, zullen we er altijd naar streven verbetering in uw situatie te krijgen of de omstandigheden zo goed als mogelijk te behouden. Dit kan bij ons in de praktijk, maar eventueel ook thuis.

Tijdens het intakegesprek wordt duidelijk waar uw wensen liggen, en zal de therapeut mogelijkheden en onmogelijkheden bespreken. Ook zijn er een aantal goede testen beschikbaar, die u samen met de therapeut gaat uitvoeren. Met de uitkomsten van het gesprek en de testen stellen we dan samen behandeldoelen op. Daaruit zal blijken wat we kunnen gaan trainen tijdens de therapie.

Vragen of meer informatie?
Wilt u meer weten of wilt u (of uw partner, familielid) bij ons komen voor therapie bij een neurologische aandoening? Maak dan een afspraak bij Laura Meulebeek. Zij heeft de afgelopen jaren binnen revalidatiecentra en bij ons ervaring opgedaan met de bovengenoemde neurologische aandoeningen. Haar manier van omgaan met de problematiek, haar geduld en de passende behandelingen worden door mensen met deze aandoeningen als erg prettig ervaren.