Echogeleide Percutane Therapeutische Electrolyse (EPTE) bij FIT Krommenie

Echogeleide Percutane Therapeutische Electrolyse (EPTE)

Echogeleide Percutane Therapeutische Electrolyse (EPTE) is zeer effectief bij chronisch ontstoken pezen. Chronisch ontstoken pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden "moe" en fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. EPTE tracht dit proces om te keren door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie te herstellen. Bij EPTE wordt onder echogeleide een dunne naald ingebracht rechtstreeks in de pijnlocatie. Dit gaat zeer nauwkeurig en u kunt live meekijken hoe dit gebeurd. Wanneer de naald op zijn plek in het aangedane en pijnlijke gebied zit, wordt er stroom doorheen geleid. De hoeveelheid stroom en de intensiteit worden tijdens de behandeling constant aangepast voor het beste behandelresultaat.

Een behandeling middels EPTE is niet pijnlijk. De naald is zeer dun (vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur) en gaat rechtstreeks in het probleemgebied. Alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor "geraakt". U ervaart enkel lokaal een licht onaangenaam gevoel.

Behandel indicaties zijn o.a.: langer dan drie maanden bestaande schouder-, knie- en achillespeesontsteking en hielspoor/peesplaatklachten.

Wilt u snel van uw pijnklachten af? Wacht dan niet te lang en bespaar u lange fysiotherapie trajecten door een afspraak te maken voor een EPTE-behandeltraject.